Om du har strukket en muskel

Hvis du lider av muskelømhet eller smerter, kan det hende det skyldes en overbelastning. Dette oppstår når muskelen strekker seg for mye eller trekker seg for raskt sammen, som ved utføring av sportslige aktiviteter eller under daglige gjøremål. Man kan behandle seg selv hjemme eller ved å oppsøke profesjonell hjelp. Alt beror på hvor alvorlig muskelbelastningen er.

Hvordan behandle en muskelstrekk

Du kan selv lindre smerten av en strukket muskel ved å legge is på mens du holder muskelen utstrakt. Husk å pakke isposen inn i et håndkle for å ikke påføre denne direkte på huden. Hold den deretter på samme plass i omtrent 20 minutter før du tar den vekk. Gjenta dette de første 24 timene etter en skade.

Om du ikke klarer å legge vekt på muskelen, bør du søke profesjonell hjelp. Hos Naprapatlandslaget finner du profesjonelle og effektive terapeuter som består av Skandinavias ledende kiropraktorer og naprapater.

Hvordan unngå skade

For å unngå å belaste musklene bør du variere frekvensen og variasjonen av treningen. Ikke gjør det samme om og om igjen, da dette kan kreve for mye av muskelen. Noen tips på hvordan man kan unngå å forstrekke muskler: