Fotball i England

Premier League er den øverste divisjonen i engelsk fotball. Ligaen består av 20 lag, og drives som et aksjeselskap der lagene er aksjonærer. Premier League starter i august og slutter i mai året etter.

Lagene spiller 38 kamper per sesong, 19 bortekamper og 19 hjemmekamper. For en detaljert oppdatering på de ulike lagenes plassering kan du lese mer på Premier Leagues oversiktsabell på nett. Premier League ble startet i 1992, og sesongen 2013-14 er den 21. i rekken under navnet Premier League. Tidligere het den øverste divisjonen The Football League, og man spilte under det navnet fra sesongen 1888/89 til sesongen 1991/92. Premier League er verden mest lukrative fotballiga. Spillerlønningene er også de høyeste. Ligaens bruttoinntekt er den fjerde største av alle sportsligaer i verden.

Manchester United er regjerende mester fra forrige sesong, men ligger et godt stykke ned på tabellen denne sesongen. Det er Manchester City som har de laveste oddsene på LadBrokes odds, som innebærer at de er favorittippede. De leder også ligaen, men Liverpool ligger på andreplass, bare to poeng bak.

Manchester City har vunnet den øverste divisjonen i engelsk fotball tre ganger tidligere, mens Liverpool har hele atten seire fra den øverste divisjonen. Nå er det bare én runde igjen av sesongen, dermed har Manchester City nesten sikret seg seieren. De trenger bare å spille uavgjort i siste runde for å vinne. Liverpool må vinne sin siste kamp dersom de skal vinne, men selv med seier kan Liverpool bare vinne dersom Manchester City taper sin kamp.